"Ресурси у Росії тануть": Джемілєв про те, чи може стати Крим знову українським

Реальних термінів повернення анексованого півострова до складу України поки що не може назвати ніхто.

Мустафа Джемілєв. Фото:15minut.org

Росія втрачає ресурси для агресії, тому питання повернення анексованого Криму Україні з часом стане актуальним. Таку думку висловив в інтерв'ю Апострофу одні з лідерів кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, зазначають Патріоти України.

У той же час він вважає помилкою не включення Криму в Мінські домовленості, які покликані припинити конфлікт між Росією та Україною.

"Основна наша претензія (до влади, - ред.) - що під час обговорення та підписання Мінських угод не було пункту по Криму. Це розуміють і на Заході.

Припустимо, американці говорять - ми в цьому процесі не брали участь, якби ми там були, то обов'язково цей пункт прописали б. Але, мабуть, Україна була в такому стані, що не могла особливо наполягати.

Дії України по Криму залежать від її можливостей, а вони зараз у нас досить обмежені. Але я думаю, вони будуть наростати, і питання повернення Криму буде актуалізуватися", - пояснив Джемілєв.

На питання, чи можна називати реальні терміни повернення півострова, політик відповів: "Це питання мені часто задають. Співвітчизники запитують:" Ну, скажіть, коли буде цьому кінець? Рік? Два? Три?".

Я кажу:" Ну, ось я скажу: "Три роки", а раптом через півроку щось трапиться? ". Ніхто цього не знає. Але ресурси для агресії у Росії катастрофічно тануть, і це - підстава для оптимізму".

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...