Режим Путіна на останньому диханні? Дві треті росіян вже проти "царя-надежи" та його "бояр"

Можна звісно розбомбити Вороніж, задля спроби підняття рейтингів. Або увірватись у Білорусь. Однак ніхто не дасть гарантій, що замість аплодисментів росіян вони ж можуть і розірвати на дрібні шматки

У масовій свідомості російського населення продовжує зміцнюватися віра в те, що влада тотально корумпована, при цьому арешти високопоставлених чиновників сприймаються не як боротьба з корупцією, а як показове шоу або боротьба кланів, з задоволенням зазначають Патріоти України.

Такі результати отримав «Левада-центр» в ході лютневого опитування, присвяченого справі Рауфа Арашукова - екс-сенатора від Карачаєво-Черкесії, затриманого на засіданні Ради Федерації по звинуваченню в організації двох вбивств та крадіжці газу разом зі своїм батьком - двічі судимим радником гендиректора ТОВ «Газпром Міжрегіонгаз» Раулем Арашуковим.

За даними «Левади», 68% росіян вважають випадки отримання хабарів, виявлення у чиновників великих сум незадекларованих коштів, їх арешти та порушення кримінальних справ «проявом загального розкладу і корумпованості влади».

У порівнянні з 2016 роком частка таких відповідей зросла на 4 відсоткових пункти. Частка тих, хто вважає такі випадки «одиничними і нетиповими» навпаки скоротилася з 27% до 22%.

При цьому тільки 25% респондентів вважають затримання Арашукових «проявом серйозної боротьби з корупцією в державному апараті». Більше половини вважають, що ця справа є наслідком або «боротьби за переділ сфер впливу» (31%), або спрямовано на «відволікання уваги від реальних проблем в економіці (23%).

Сам факт арешту Арашукових і скандал навколо цього сприймаються більшістю росіян байдуже, як рядова подія, оскільки діє установка про тотальну корумпованість держави, пояснив директор «Левада-центру» Лев Гудков: «Також досить стійка установка, що це розборки окремих кланів. Чим більш інформовані і освічені люди, тим сильніше такі переконання. Наприклад, в Москві 82% вважають це ознакою загальної корумпованості влади».

Всерйоз як боротьбу з корупцією це сприймають люди похилого і не дуже освічені з провінції, більшість же молоді взагалі не знає нічого про арешт Арашукових, зазначає соціолог.

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...