Резолюція не минула даром: Ізраїль викликає "на килим" посла України, - ЗМІ

До МЗС Ізраїлю просять з’явитися також послів послів Росії, Китаю та США.

Ілюстрація: ЖЖПрем'єр-міністр і міністр закордонних справ Ізраїлю Біньямін Нетаніягу розпорядився викликати послів низки країн на бесіду, де в жорсткій формі від них вимагатимуть пояснень з приводу голосування в РБ ООН. Про це повідомляє ізраїльський «Дев’ятий канал», передають Патріоти України.

«Йдеться про послів країн, з якими у Ізраїлю існують дипломатичні відносини: Китаю, Франції, Росії, США, Єгипту, Японії, Нової Зеландії, України та Уругваю», - зазначається в повідомленні.

Видання інформує, що сьогодні вранці представники МЗС Ізраїлю вже розмовляли на цю тему з послом Великої Британії. Зустрічі з послами інших країн мають відбутися впродовж дня.

Вчора Радбез ООН прийняв резолюцію, в якій говориться, що створення Ізраїлем поселень на окупованій палестинській території "не має юридичної сили і є кричущим порушенням міжнародного права". За резолюцію проголосували Україна, Росія, Франція, Британія, Іспанія, Нова Зеландія, Японія, Малайзія, Сенегал, Уругвай, Венесуела, Ангола і Єгипет. Єдиною країною з Радбезу ООН, яка утрималася, були США.

Повідомлялося, що Ізраїль після голосування скасував офіційний візит українського прем’єра Володимира Гройсмана. Прес-секретар глави уряду України заявив, що візит перенесли на невизначений термін.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...