"РФ може стати більш агресивною": Політолог розповів, які у Путіна плани на Донбас і до чого тут російська криза

На жаль, внутрішня криза у Росії не обов’язково може стати полегшенням для українців.
Юрій Романенко. Фото: News 365.

Російський лідер Володимир Путін наразі обрав вичікувальну позицію. Однак ризик ескалації на Донбасі існує – його можуть підживити розколи всередині Росії. Путін хотів би піти з України на прийнятних для себе умовах, розповів експерт Українського інституту майбутнього Юрій Романенко, передають Патріоти України.

Однак до відповіді на світову кризу Путін не готовий. За словами експерта, усе це призведе до все нових і нових розколів всередині Росії. Це, зі свого боку, буде підштовхувати російського президента бути агресивним на зовнішньополітичних майданчиках, щоб переключити увагу росіян з внутрішніх проблем.

Експерт наголошує – Росія "впевнено вповзає у свою велику кризу". Так, рейтинги Путіна падають, довіра до уряду впала вже давно. "Схоже, Росія після 2020 року, як кажуть російські експерти – у 2022-2024 роках, зіткнеться з серйозною масштабною кризою. Вона буде відчувати брак ресурсів і безліч інших проблем", – сказав Романенко.

Однак, на думку експерта, внутрішня криза у Росії не обов’язково може стати полегшенням для українців. "Навпаки, це може зробити Росію більш агресивною, ніж вона є сьогодні, що може спричинити за собою створення нових проблем для нас", – зазначив він.

Рейтинги Путіна і справді стрімко падають. Так, результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки свідчить про те, що рейтинг довіри до президента Росії Володимира Путіна опустився до 33,4%. Це історичний мінімум. За перші 15 років роботи Путіна його мінімальний рейтинг був у березні 2005 року – на тлі монетизації пільг.

Джерело: Главред

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...