РФ сформувала нові полки біля кордонів України, - розвідка Естонії

Розвідка переконана, що режим Володимира Путіна готовий застосувати військову силу проти інших країн.

Росіяни підтягнули нові полки до українських кордонів. Фото: РБК.

Збройні сили Російської федерації сформували нові маневрові полки, в тому числі танкові, більшість з яких розташована недалеко від України і Білорусі, а також біля кордонів Євросоюзу. Про це йдеться в новій доповіді Служби зовнішньої розвідки Естонії, опублікованій 12 березня, передають Патріоти України.

"Єдина серйозна загроза регіональної безпеки, включаючи існування і суверенітет Естонії та інших держав Балтійського моря, виходить від Росії", - починають доповідачі свій звіт. Вони вважають, що загроза, що йде від Росії, включає в себе не тільки політичну підривну або шпигунську діяльність, а й потенційну військову загрозу.

Повідомляється, що в 2018 році Росія продовжила нарощувати військові потужності уздовж західного кордону. Російські збройні сили сформували сім нових маневрових полків, в тому числі чотири танкових полки, які базуються менш ніж в 50 кілометрах від кордону.

На думку розвідки, більшість цих підрозділів розташоване недалеко від України і Білорусі, але Псковська повітряно-десантна дивізія поблизу естонського кордону стала першою дивізією російських повітряно-десантних військ, яка буде посилена третім полком.

"Це показує, що в пріоритетному західному напрямку російські збройні сили готуються до можливої війни на широкому фронті", - йдеться в доповіді. Розвідка переконана, що режим Володимира Путіна готовий застосувати військову силу проти інших країн, а в Європі після холодної війни Росія - єдина країна, яка почала військову атаку на суверенну державу, причому зробила це двічі, напавши на Грузію і Україну.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...