Рясні врожаї, діти і футбол: Як президенти України вітали громадян з Новим роком (відео)

Леонід Кравчук радів планам стати позаблоковою і без'ядерною країною, Віктор Янукович - рясним врожаям, а Віктор Ющенко розповідав про народжених дітей. Патріоти України зібрали всі привітання з Новим Роком від президентів.

З першим роком незалежності всі покоління вітав перший президент Леонід Кравчук. Згадував найважливіші події вісім хвилин. "Від того часу наша доля почала залежати від нас самих" , - зазначив у відео. Тоді Україна планувала стати позаблоковою і без'ядерною державою. Найбільшою перемогою року президент назвав оголошення Незалежності.

1996-го Леонід Кучма вітав українців з Новим роком трохи менше Кравчука, сім хвилин. Перераховував найбільші поразки і перемоги. На думку екс-президента, підстави вважати той рік успішним були. Шлях до цивілізованого буття полягав через виживання і Україна тоді вистояла. Найбільше відзначив прийняття Конституції.

2006-го новий президент Віктор Ющенко вітав українців з 15-річчям незалежності. Історичною подією назвав визнання Голодомор геноцидом українців. Відзначив, що того року народилось 400 тисяч немовлят. Ющенко радів, що українська збірна з футболу увійшла до 8-ки найуспішніших команд і спрощенню візового режиму з ЄС.

2011-го президент-утікач Віктор Янукович каже, що Україна прожила рік достойно. "Ми будували школи і лікарні, стадіони і аеропорти, збирали рекордні урожаї". Янукович відзначає також, укріплення стосунків з Євросоюзом і покладає великі надії на 2012-й.

2013-го Віктор Янукович назвав рік непростим, історичним екзаменом, який ми пройшли. У лютому він втік до Росії. Тоді вітати українців взялись революціонери з Євромайдану. Активісти повторюють святковий ролик Януковича - взяли схожу трибуну, новорічну ялинку і червону доріжку.

Люди бажають нового президента, миру. Згадують побиття студентів та провал економічних реформ. "Майбутнє не у ваших, а у наших руках" - каже чоловік з відео.

Новий президент Петро Порошенко записував відео-звернення 2014-го до громадян з військовими, волонтерами, активістами. Відео починається з кадрів з Революції Гідності і втечі Януковича. Показують війну на Донбасі, повалення пам'ятників Леніну. 2014-й рік Порошенко назвав найважчим з 1945-го. 2015-й Порошенко бачив як рік реформ.

Наступні вибори відбудуться у березні 2019-го року. За даними опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології у листопаді, у Юлії Тимошенко - 11,9%, Володимира Зеленського - 8,2%, Петра Порошенка - 6,5%.

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...

"Після провалу широко розрекламованого контрнаступу": Україна "гарячково" окопується перед новим наступом РФ, - NYT

середа, 24 квітень 2024, 9:50

Аналітики вважають, що ЗСУ навряд чи почнуть великий контрнаступ цього року. Як пише The New York Times, дні блискавичних проривів на полях битв в Україні, можливо, минули. Події на фронті складаються в похмуру нову реальність для українців. Судячи з ...