Рішення прийнято: Суд відмовив НБУ у скасуванні арешту нафтобази Курченка в Херсоні

Прокурор на судовому засіданні заперечував проти задоволення клопотання.

Ілюстрація: misto.kh.uaГоспсуд Києва відмовив Нацбанку у скасуванні арешту нафтобази в Херсоні, що належить бізнесменові Сергію Курченку, яка виступала заставою за стабілізаційним кредитом, виділеному "Реал-банку", який також належить Курченку. Про це Українським Новинам повідомив представник НБУ, передають Патріоти України.

16 квітня 2014 року Печерський районний суд Києва в якості запобіжного забезпечення наклав арешт на нерухомість ТОВ "Всеукраїнський промисловий союз" - нафтобазу в Херсоні. Спочатку глава НБУ Валерія Гонтарева особисто просила скасувати арешт майна в зв'язку з необхідністю його подальшої реалізації.

Прокурор на судовому засіданні заперечував проти задоволення клопотання, посилаючись на те, що власник нафтобази Курченко і колишній начальник департаменту нафтопродуктів "ВЕТЕК" Сергій Кривий оголошені в розшук і в зв'язку з цим кримінальне провадження не зупинено.

У березні 2016 року суд відмовив голові Нацбанку в задоволенні позову. Потім Нацбанк із позовом до Національної поліції звернувся в Господарський суд Києва з вимогою скасувати арешт майна.

19 жовтня Госпсуд задовольнив вимогу НБУ й скасував арешт нафтобази. Не погоджуючись із рішенням суду, Нацполіція звернулася в Київський апеляційний господарський суд зі скаргою, у якій просила рішення скасувати.

17 січня суд задовольнив позов Нацполіції й скасував рішення Госпсуду Києва про скасування арешту нафтобази.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...