РНБО отримала завдання: за два-три місяці розробити стратегію повернення Криму

Програма деокупації Криму повинна стати одним з пріоритетів державної політики України.

Порошенко доручив РНБО розробити стратегію повернення Криму до складу України. Ілюстрація:korrespondent.net

У Раді нацбезпеки і оборони України як і раніше відсутня державна стратегія повернення Криму під контроль країни. Про це виданню Крим.Реалії повідомив український політолог Тарас Березовець, інформують Патріоти України.

За його словами, президент України Петро Порошенко поставив перед РНБО нові терміни для розробки документа.

"Я зустрічався з президентом України Петром Порошенком. Він сказав, що Радою національної безпеки і оборони України буде активізована робота з розробки та прийняття стратегії деокупації Криму.

Сьогодні необхідно вимагати від секретаря Радбезу, щоб з прийняттям такого документа не затягували, і він з'явився вже в березні-квітні. Принаймні, президент відвів два-три місяці для того, щоб прийняти такий документ", - повідомив Березовець.

"Насправді цього документа немає. Він знаходиться в стадії підготовки, але ще не готовий. Тому президент і поставив терміни перед РНБО з розробки документа", - додав він.

Підтвердження даної інформації з інших джерел немає, офіційні повідомлення на сайті президента з цього приводу відсутні.

Ще в червні на прес-конференції в Києві президент України Петро Порошенко заявив, що державна стратегія повернення Криму вже на фінальному етапі і в РНБО України ось-ось її оприлюднять.

Через п'ять місяців після цього, журналісти видання намагалися отримати текст документа, проте в РНБО заявили, що дані про стратегію відносяться до категорії інформації з обмеженим доступом і розголошуватися не можуть.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...