Родичі по деспотизму: У Кремлі вибрали нову мішень для реваншу Путіна

В ході 10-го саміту БРІКС в Йоганнесбурзі президент РФ Володимир Путін запропонував провести "повноформатну російсько-африканську зустріч на вищому рівні".

Путін вирішив "дружити" із Африкою. Фото: ТАСС.

Після провальної зовнішньої політики Росія направила всі свої зусилля на налагодження зв'язків з країнами Африки. У 2019 Кремль має намір провести великий саміт "Росія-Африка", який увінчає спільні політичні, експертні та культурні заходи, передають Патріоти України.

Російсько-африканське зближення "обумовлено і взаємним інтересом країн континенту до Росії, тригером якого виступає зміцнення її військово-промислового потенціалу, зростання її авторитету в міжнародному контексті і успіхи в боротьбі з тероризмом – в тому числі в Сирії", - йдеться в публікації.

У аналітичній статті зазначається, що росіянам в ефірах ТБ віщають, що нібито сама Африка потребує допомоги Росії, а не навпаки. "У ситуації активної присутності Китаю і Індії, африканські колеги потребують диверсифікації взаємодії. Тут потрібен баланс, тому що африканські країни розуміють, що тяжіє позиція якоїсь однієї країни, тим більше з потужним інститутом фінансування, буде те саме що колоніального минулого. Росія – давній друг і партнер Африки – здатна змінити цю картину", – звучить пропаганда на російських телеканалах.

При цьому саме Росія виступає ініціатором першого кроку у діалозі з країнами Африки. Початок цьому поклав весняний візит глави МЗС РФ Сергія Лаврова в країни регіону, і подальший план заходів. В ході 10-го саміту БРІКС в Йоганнесбурзі президент РФ Володимир Путін запропонував провести "повноформатну російсько-африканську зустріч на вищому рівні, яка надала б додатковий імпульс розвитку відносин Росії з країнами Африки".

Крім того, російські пропагандисти з каналу "Царгород ТВ" абсолютно відкрито віщають: "Росія потрібна Африці не менше, ніж Африка потрібна Росії. Перш за все, нам необхідно створити такі умови, при яких наші геополітичні противники не зможуть посилити свої позиції і грати проти Росії на африканському поле за рахунок африканських країн".

Відзначається, що фінальна стратегія відносин знаходиться в процесі розробки, і документ буде мати назву "Росія-Африка: загальний погляд в 2030 рік". Перш за все, це буде путівник, який дозволить уникнути російському бізнесу хоча б частини вже скоєних раніше не раз помилок. Адже, як відомо, до 90% російських бізнес-ініціатив по Африці виявилися провальними.

"Путін створив в Росії такий політичний режим, який за рівнем політичного розвитку можна порівняти з якістю політичних режимів в окремих країнах Африки. Таке генетичне споріднення в плані деспотизму, як форми організації політичної влади, ріднить Путіна з рядом авторитарних африканських лідерів, які займають перші рядки "чорних списків" правозахисників за репресивний характер правління", – підсумували автори статті.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...