Росія! - "Все пропало!", або Трамп суне завітами старого, доброго Рейгана, прасуючи "недонадімперію"

Путін може повторити долю генсека СРСР Леоніда Брежнєва, який узяв участь у гонці озброєнь, а може навіть капітулянта Горбачова, якщо дожеве, чи дадуть дожити

Президент США Дональд Трамп готовий протистояти авторитарному режиму в РФ, почавши гонку озброєнь, про що свідчить намір вивести Сполучені Штати з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, зазначають Патріоти України. Таку думку у своєму Telegram висловив політичний оглядач Віталій Портников.

"Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності було підписано 31 рік тому під час візиту у Вашингтон генерального секретаря ЦК КПРС Михайла Горбачова. Він продемонстрував готовність самого генсека і його тодішнього американського візаві Рональда Рейгана до розрядки.

Але що було до цього? До цього була гонка озброєнь, яку Рейган прискорив до небувалих темпів", – написав відомий аналітик. Журналіст зазначив, що попередник Рейгана Джиммі Картер намагався домовитися з Кремлем, що закінчилося війною в Афганістані. А за Рейгана СРСР "заковтнув наживку" і почав вкладати величезні кошти у військово-промисловий комплекс.

"Петля все міцніше стискалася на горлі Радянського Союзу. Коли Горбачов приїхав у Вашингтон підписувати угоду з Рейганом, він представляв державу-труп", – підкреслив журналіст. На думку Портникова, у президента Росії Володимира Путіна ще менше можливостей відповісти на гонку озброєнь, ніж у "кремлівських старців" у часи Брежнєва-Черненка-Андроповаі моложавого капітулянта Михайла Горбачова.

"США можуть собі дозволити цю гонку, Росія – ні. Він може повторити подвиг Брежнєва і заковтнути наживку – і це буде означати повільну, але незворотну ерозію держави, відкладену капітуляцію слабкого перед сильним. І він може спробувати запобігти гонці озброєнь – але це означає капітулювати вже зараз", – уважає журналіст.

Міжнародник додав, що Росія навряд чи погодиться почати нові переговори про "розрядку" на правах молодшого партнера. "Знаючи Путіна, практично не сумніваюся, що він вибере перший варіант – із капітуляцією своїх наступників. Російській еліті капітуляція потрібна вже зараз, поки ще можна зберегти державу. Капітуляція з Путіним або без нього.

Але бандити з чекістами будуть тільки повзати під троном, злизувати порох із монарших черевиків і сподіватися на "авось", – підсумував Портников. Наприкінці червня 2017 року низка американських конгресменів-республіканців виступила з пропозицією про вихід США з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності через те, що його не дотримується Росія.

У відповідь на це в РФ заявили, що у США немає жодних підстав звинувачувати Росію в невиконанні договору, тому що РФ виконала всі взяті на себе зобов'язання і знищила ракети середньої і малої дальності "шляхом розпилювання під контролем американської сторони".

У листопаді 2017 року міністр оборони США Джеймс Меттіс повідомив про наявність доказів того, що Росія порушувала договір "протягом кількох років". Постпред США в НАТО Кей Бейлі Гатчісон 2 жовтня заявила, що Росія продовжує приховане розміщення ракет середньої дальності, що суперечить договору про їх ліквідацію, і цю активність помітили Штати. За її словами, розглядають можливість знищення російських ракет до того, як вони будуть готові до застосування.

Спікер МЗС РФ Марія Захарова заявила, що у РФ заявляє, досить м'яко як для неї, небезпечними такі заяви, озвучуючи справжню паніку Кремля. "Рот" Лаврова зазначила, що пізніше розгорнутий коментар на слова Гатчісон дадуть російські військові експерти. Гатчісон уточнила, що не говорила про превентивний удар по РФ, але Росія, за її словами, має повернутися до дотримання договору, оскільки нинішня ситуація "неприйнятна".

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...