"Росія для недопущення України і Грузії в НАТО може вдатися до будь-яких дій, в тому числі - "розширеної війни", - Мирослав Гай

Кремль вже готує законодавчу базу під те, що введення військ на територію інших держав не є кримінальним злочином.

"Зелених чоловічків" тримають напоготові. Ілюстрація: соцмережі.

Якщо в Україні на виборах у Верховну Раду (заплановані в 2019 році) переможуть проукраїнські сили, Російська Федерація може вдатися до більш посиленої агресії щодо нашої країни, щоб змінити її плани щодо вступу до НАТО. В РФ зростають мілітаристські настрої, розповів волонтер, який воював у зоні антитерористичної операції на Донбасі, голова благодійного фонду "Мир і Ко", офіцер запасу ЗСУ Мирослав Гай, передають Патріоти України.

"Держдума Російської Федерації ухвалила проект постанови про скасування постанови Радянського Союзу із засудження введення військ в Афганістан. Росія так готує законодавчу базу під те, що введення військ на територію інших держав не є кримінальним злочином", – зазначив співрозмовник.

За його словами, фактично – це сигнал для російських військових: "Будьте спокійні, якщо ми будемо починати війну, в Росії ви будете вважатися не злочинцями, а героями, ви будете мати пенсії, соціальний пакет, ви будете мати майбутнє".

"Це загрозлива ситуація. Це свідчить про те, що в Росії продовжують наростати мілітаристські настрої. Коли в регіоні критично накопичується зброя, проводяться військові маневри, йде війна з участю ПВК (приватних військових кампаній — Ред.), як на Донбасі чи в Сирії, коли приймаються військові закони про мобілізацію, коли Росія сама собі законодавчо дає дозвіл на введення військ на територію іншої країни – все це не несе мир, злагоду і безпеку в регіон", – додав активіст.

Експерт наголосив, що це загрозлива ситуація, зокрема, для України. "Мета будь-якої війни – зміна політики тієї чи іншої країни. Росія зацікавлена в Україні як у своєму сателіті, як у своїй колонії. Відповідно, якщо в Україні на парламентських виборах переможуть проукраїнські сили, РФ може вдатися до більш посиленої агресії, щоб змінити наші плани щодо вступу в НАТО", – попередив Гай.

"...в доктрині Російської Федерації з безпеки розширення блоку НАТО, розміщення систем протиракетної оборони вздовж кордонів РФ, проведення країнами НАТО навчань, в тому числі спільно з іншими країнами, які розташовані поблизу російського кордону, збільшення військового контингенту визначено як головні зовнішні загрози для Росії. Все це зараз відбувається", – заявив співрозмовник.

"Тому Росія для недопущення України і Грузії в НАТО може вдатися до будь-яких дій, як це було з Чорногорією, де, на щастя, спроба перевороту проросійськими силами провалилася. Але в Україні у Москви більше можливостей для цього. Тому слід розглядати будь-які варіанти розвитку подій, у тому числі розширену війну", – сказав волонтер.

Джерело: Главред

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...