Росія і Захід будуть "воювати" 25 років: приватна розвідка США назвала переможця

​Навіть врегулювання українського питання не дозволить Росії помиритися із Заходом.​

Політика Путіна зробила Росію вигнанцем на світовій арені. Ілюстрація:obozrevatel.com

"Холодна війна" Росії і Заходу, що загострилася через вторгнення військ РФ в Україну і анексію Криму, триватиме ще мінімум 25 років. Такий прогноз дали фахівці американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, звіт якої є в розпорядженні Апострофа, передають Патріоти України.

Представники приватної розвідки США вважають, що суттєво відносини Москви і західних країн погіршилися в 2008 році: "Саме в цей час РФ вторглася на територію Грузії, а Україна зробила спробу приєднатися до західних структур, серед яких було НАТО.

Європейський союз відповів на це запуском програми Східного партнерства у 2009 році і зміцнив, таким чином, економічні і політичні зв'язки з країнами колишнього Радянського Союзу. У 2010 році Росія відповіла на це власною ініціативою Митного союзу".

При цьому, на думку аналітиків Stratfor, російська інтервенція в Україні настільки посилила і без того напружені відносини, що навіть майбутнє врегулювання військового конфлікту на Донбасі і вирішення питання по Криму змусять РФ і Захід протистояти одне одному, як мінімум, протягом наступних 25 років :

"Так само, як значного поліпшення взаємин між сторонами не відбулося після закінчення холодної війни", - вважають представники приватної розвідки.

При цьому, за їх прогнозом, за цей період розстановка сил зміниться на користь Заходу. Це буде обумовлено низкою факторів, серед яких скорочення кількості населення РФ, а також зменшення в країні запасів природних ресурсів.

Американські розвідники вважають, що ці тенденції призведуть до послаблення впливу Кремля на сусідні країни і держави колишнього СРСР. Захід, на думку американських аналітиків, за цей час зміцнить свої позиції, переформатує існуючі структури на зразок НАТО і зможе більш ефективно протистояти агресивній політиці Кремля.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...