Росія може відрізати інші країни від інтернету: У НАТО зробили тривожну заяву

У керівництві британської армії і НАТО підтвердили побоювання про те, що Росія здатна пошкодити лінії зв'язку, що проходять по дну морів і океанів.

Ілюстрація: novostivmire.com

Росія становить загрозу для ліній зв'язку та інтернет-кабелів, які проходять під водою. Про це заявив 14 грудня керівник британського генерального штабу, головний маршал авіації Великобританії сер Стюарт Піч, який у вересні очолив військовий комітет НАТО, повідомляють Патріоти України.

Британія і НАТО повинні приділяти першочергову увагу захисту ліній зв'язку, підкреслив Піч. Він сказав, що можливе пошкодження кабелів, які проходять по дну океану, може стати ударом для економіки та життя суспільства.

"У відповідь на загрозу, викликану модернізацією російського військово-морського флоту, як атомних, так і звичайних підводних човнів і кораблів, ми разом з нашими атлантичними союзниками визначили пріоритети місій і завдань по захисту морських ліній зв'язку", - сказав Піч. "Існує новий ризик для нашого способу життя, який представлений вразливістю кабелів, які проходять по дну моря", - стверджує Піч.

"Це звучить як повторний запуск старих місій, насправді, як я збираюся сказати, дуже важливо, щоб ми розуміли, наскільки важлива ця місія для Організації Північноатлантичного договору", - підкреслив маршал.

На початку місяця про загрозу для ліній зв'язку та інтернет-кабелів, які з'єднують країни і континенти, заявив британський парламентарій Ріші Сунак.

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...

"Давайте спочатку побачимо...": У Байдена різко змінили позицію щодо ідеї спікера Джонсона про допомогу Україні та Ізраїлю

вівторок, 16 квітень 2024, 22:27

Адміністрація президента США хоче спершу побачити законопроєкти Джонсона, перш ніж робити остаточні висновки. Білий дім різко змінив позицію стосовно ідеї спікера Палати представників США Майка Джонсон щодо пакета з чотирьох окремих законопроєктів про ...