Росіян джентельменами більше не вважають: Глава МЗС Великобританії відмовився потиснути руку послу Росії

На дипломатичному арго цей жест означає більш ніж прохолодне ставлення. Не подають руки ворогу, з котрим порозуміння немає і немає надії її досягти в ході зустрічі

Глава МЗС Британії Борис Джонсон

Борис Джонсон від продемонстрував обурення Об'єднаного королівства політикою РФ, зазначають Патріоти України. Глава МЗС Британії Борис Джонсон під час нещодавньої зустрічі з послом Росії Олександром Яковенком у відповідності з «британським протоколом» не потиснув йому руку. Про це розповів сам російський дипломат. Навівши при цьому, зі зрозумілих внутрішньополітичних причин, м'яку трактовку казуса, що трапився

«Є певний британський протокол у тих випадках, коли посла викликають в МЗС. Природно, що всім своїм виглядом він (Джонсон) продемонстрував своє обурення політикою Росії. Він мав мені сказати неприємні речі, і тому в його уявленні посол не заслуговує рукостискання», — сказав Яковенко.

Посол підкреслив, що поставився до цього спокійно.

«Ми сприймаємо всі ці речі спокійно, для мене розмова з міністром, навіть за таким для них неприємного приводу - це завжди можливість поговорити і задати ті питання, які я хочу поставити», — додав дипломат.
Як відомо, Велика Британія готова провести міжнародну експертизу нервово-паралітичної речовини, якою отруїли колишнього розвідника РФ Сергія Скрипаля.
Як відомо, отруєних росіян – Сергія Скрипаля і його дочку Юлію – знайшли без свідомості в центрі міста Солсбері в неділю, 4 березня.
У Великобританії встановили, що колишнього російського шпигуна та його доньку отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу «Новичок», яку розробляла Росія.
Нагадаємо, 15 березня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що безрозсудна поведінка Росії протягом багатьох років стала фоном для отруєння на території Великої Британії екс-російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.
Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.
У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.
Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.


Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...