Росіян каратимуть за незаконний перетин українського кордону: У Раді прийняли законопроект

За відповідну ініціативу проголосував 241 народний обранець.

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, яким пропонується ввести кримінальну відповідальність для громадян країни-агресора за незаконний перетин державного кордону України. Про це повідомляють Патріоти України.

За відповідну ініціативу (№7017) нардепів від БПП Ірини Луценко та Артура Герасимова проголосував 241 депутат. Документом пропонується встановити кримінальну відповідальність за перетин державного кордону України особою, яка має громадянство держави-агресора, або іншою особою в інтересах держави-агресора.

Згідно з нововведенням це повинно стосуватися осіб, які мають намір зашкодити національним інтересам України і перетинають кордон будь-яким способом поза пунктами пропуску або в пунктах пропуску, але без відповідних документів. Таке діяння буде каратися позбавленням волі на строк до трьох років.

За повторне вчинення таких дій або вчинення їх групою осіб передбачається відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років, а вчинення таких дій з застосуванням зброї - на термін від п'яти до восьми років.

Профільний комітет Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності висловив ряд зауважень до даного законопроекту і рекомендував його направити суб'єктам законодавчої ініціативи на доопрацювання.

У свою чергу Луценко пообіцяла врахувати всі зауваження, в тому числі прописати в законі кримінальну відповідальність за незаконний перетин лінії розмежування на Донбасі.

Джерело: Обозреватель

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...