"Росіяни до війни готувалися. Вони планували наступ на 2015-й", - Сазонов

У Кремлі планували наступ після виборів президента, якщо б Янукович на них не переміг, що було цілком імовірно.
Янукович не зміг ідеально втілити в життя плани Кремля. Ілюстрація: ТСН.

Українці не хочуть захоплювати Москву. Нам просто треба, аби нас залишили у спокої. Про це в інтерв'ю розповів політичний аналітик Кирило Сазонов, передають Патріоти України.

"Щоб у них на спині волосся ставало дибки, коли дивитимуться в наш бік. Росіяни не бачать нас незалежними. РФ, як чоловік-п'яниця, не хоче відпускати дружину, бо це ніби його власність. Але ми більше не уявляємо себе колонією. Для компромісу є небагато варіантів. Росіяни поступово розуміють, що треба забиратися. До Києва вони вже за два дні не дійдуть. Зараз не 2014 рік. Маємо 200 тисяч армії, поліцію, спецслужби та мільйон людей, яких можна мобілізувати за лічені дні", - пояснює він.

У 2014 році ми взагалі не мали армії, нагадує експерт. "Було 5 тисяч боєздатних людей. Не було солярки для танків і БТРів. Грошей - теж. Янукович залишив порожню казну. А росіяни до війни готувалися. Вони планували наступ на 2015-й. У нас мали бути вибори президента. Віктор Федорович пішов би на них. Українці б його "прокатали". Він би відмовився звільняти посаду, фальсифікував результати. Почалася б революція. А підготовлені російські війська чекають на кордоні. Але Янукович перевиконав план. РФ довелося нападати з коліс", - додає Кирило Сазонов.

Джерело: Gazeta.ua

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...