Росіяни з "Градів" обстріляли цивільну забудову у Мар'їнці, є поранені - штаб АТО

Окрім вже традиційної забороненої артилерії бойовики використали навіть реактивні боєприпаси.

Установка "Град". Фото google.com

Упродовж вихідних бойовики гатили по населених пунктах, які розташовані неподалік лінії розмежування сторін. Знищено значну кількість будинків мирних жителів. Про це повідомляє штаб АТО з посиланням на прес-офіцера української сторони СЦКК підполковника Вадима Бакая, передають Патріоти України.

Зокрема, зафіксовано приліт специфічних реактивних снарядів від переносних установок 9П132 "Град-П". Унаслідок розриву гранатометного пострілу поранення отримала мешканка Мар’їнки 1940 року народження. Її госпіталізували в травматологічне відділення міської лікарні міста Курахове з діагнозом – осколкове поранення лівого передпліччя.

Також від розривів гранатометних боєприпасів пошкоджень зазнали дві будівлі житлового сектору по вулиці Октябрській.

Населені пункти, які межують із містом Торецьк потерпали від 120-мм та 82-мм мін, які завдали чималої шкоди приватному сектору.

Так, у селі Жованка руйнувань зазнали подвір’я по вулицях Мануільського та Маресьєва. Всього тут різноманітних ушкоджень отримали 9 будівель, а прямі влучанням 120-мм боєприпасів практично повністю зруйнували будинок. У селищі міського типу Північне по вулиці Маяковського 120-мм міна теж розтрощила будинок.

"Родзинкою" цих обстрілів став приліт у селище міського типу Залізне (Артемове) реактивних боєприпасів від переносних установок 9П132 "Град-П". Уламки від цих боєприпасів пошкодили стіни та вікна п’ятьох будинків по вулиці Мирній. А на вулицю Центральній вибухом 82-мм міни пошкоджено вікна помешкання", - сказано у повідомленні.

У цьому районі мирні жителі не постраждали.

Всі ці випадки руйнувань зафіксовані військовослужбовцями української сторони СЦКК і відповідні документи передані представникам СММ ОБСЄ.

"Слід відзначити, що останнім часом кількість обстрілів з боку НЗФ по населених пунктах, зокрема житловому сектору, збільшується як по кількості, так і по "якості"", - сказано у повідомленні штабу.

"Можна погодитися, що в такій кількості...": Гетьман оцінив, чи зможуть росіяни захопити Харків

субота, 11 травень 2024, 9:14

Російські загарбники в прикордонній Курській області на сьогоднішній день зосередили до 70 тисяч військових. З такою кількістю їм буде нереально захопити Харків. Про це заявив в коментарі РБК-Україна майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман. За його словами, п...

Російські війська будуть у Дніпрі, Харкові, Кривому Розі? Український комбриг попередив про загрозу

субота, 11 травень 2024, 8:58

Якщо українські війська не битимуться за Костянтинівку та Дружківку на Донеччині, то через кілька тижнів російські війська будуть у Дніпрі, Харкові, Кривому Розі. Про це командир 92-ї окремої механізованої бригади полковник Павло Федосенко заявив у роз...