Російська загроза: Влада терміново відпрацьовує швидку евакуацію населення

В світлі останніх подій, не виключається, що Москва зможе здійснити повномасштабний наступ, тому Україна зробила перший крок - ввела військовий стан.

Юрій Гримчак. Фото: скріншот з відео.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак, коментуючи скупчення російський військ і техніки поблизу українського кордону заявив, що український уряд в терміновому порядку опрацьовує сценарій швидкої евакуації громадян нашої держави. Про це він розповіді під час інтерв'ю, передають Патріоти України.

Як стверджує політик, в світлі останніх подій, не виключається, що Москва зможе здійснити повномасштабний наступ, тому Україна зробила перший крок - ввела військовий стан.

«Інша справа, що останні кроки, які були зроблені президентом, урядом, Верховною Радою, звернення до світової спільноти, голосування на Генасамблеї ООН, підтримка України з боку ЄС, продовження старих і розробка нових санкцій проти РФ, дає надію на те, що ми зробили все попереджувальні кроки для того, щоб такий розвиток подій був менш імовірним», - зазначив заступник міністра.
Він також підкреслив, що українська влада особливу увагу приділяє Донецькій і Луганській областях. У разі чого, жителі цих регіонів будуть екстрено евакуйовані. «Ми вже пережили кілька хвиль переселень, умовно кажучи, з початку року десь близько 200 тис. Чоловік покинули територію ОРДЛО і сьогодні проживають на підконтрольній України території. У нас є кілька містечок для прийняття тимчасово переміщених осіб. Я думаю, що сьогодні будуть відпрацьовані такі можливості з боку ГСНС та інших.
Джерело: Обозреватель

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...