​Російські окупанти перетворили Донбас на регіон техногенної катастрофи: Виступ президента України в Парижі (відео)

Російська агресія в України принесла багатогранний клубок нещасть. І для всесвітнього екологічного форуму знайшлися злободенні питання по Донбасу.

Виступ Порошенка на Конференції ООН з клімату в Парижі торкнувся і екологічного аспекту головної проблеми України – «гібридної війни» котру проти нашої держави веде Російська Федерація, зазначають Патріоти України.

"Підтримувані Росією терористи затопили більшість шахт в цьому регіоні. Їхні злочинні дії призвели до отруєння питної води, ґрунту, флори і фауни регіону. Донбас став полігоном для російських і про-російських військ. Як наслідок, земля і атмосфера сильно забруднені від вибухів і пошкодження хімічних та інших промислових заводів.

Я впевнений, що питання захисту навколишнього середовища в умовах конфлікту більше не можуть залишатися без відповідної реакції міжнародного співтовариства. Ця проблема, зокрема, буде в центрі уваги нашої діяльності в рамках системи ООН, а саме Програми ООН з навколишнього середовищі ", - заявив Петро Порошенко.

Президент також запевнив, що Україна послідовно вносить свій внесок у зусилля, спрямовані на скорочення антропогенних викидів парникових газів, для того, щоб обмежити небезпечну глобальну температуру.

"Це має бути не наша ініціатива": Сікорський заявив, що Польща таки може повернути українських чоловіків

неділя, 28 квітень 2024, 14:42

Польща може повернути українських чоловіків призовного віку, якщо буде така ініціатива з боку влади України. Про це сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю TVN24, передають Патріоти України. Польський міністр вважає, що у...

Не через те, що бояться терактів: Британська розвідка проаналізувала, чому РФ другий рік поспіль скасовує "Безсмертний полк" до 9 травня

неділя, 28 квітень 2024, 14:30

Російська влада другий рік поспіль скасувала проведення традиційної ходи "Безсмертний полк" на 9 травня через страх виникнення надзвичайних ситуацій і прояву невдоволення населення через війну в Україні. Про це йдеться у звіті міністерства оборони Вели...