"Російські танки розміщено за 18 км від українського кордону": Порошенко навів тривожні дані розвідки (відео)

Військово-стратегічна обстановка навколо України, за даними розвідників, значно загострилася.

Петро Порошенко. Фото: скріншот з відео.

Президент Петро Порошенко навів дані про наземне угруповання російських військ вздовж кордону України та на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму. Про це Порошенко повідомив під час зустрічі з воїнами 72-ї механізованої бригади, які виконують завдання у зоні проведення Операції Об’єднаних сил, передають Патріоти України.

За його словами, військово-стратегічна обстановка навколо України, за даними розвідки, значно загострилася. «Від кінця серпня Росія посилила свої угруповання вздовж усього кордону з Україною - від Білорусі до окупованого Криму й узбережь Азовського та Чорного морів та Придністров’я», - заявив президент.

Порошенко відзначив збільшення кількості російських військ, танків, ракетних систем. «В цілому наземне угруповання військ РФ вздовж кордону України, на тимчасово окупованих територіях на Донбасі та в Криму складає 28 батальйонно-тактичних груп, понад 1120 танків, 2600 броньованих машин, 1230 артилерійських систем та 442 реактивних систем залпового вогню, 6 оперативно-тактичних ракетних комплексів», - сказав президент.

За його словами, згідно з даними космічної розвідки, російські танки розміщені на відстані 18 км від українського кордону. «Так, ми бачимо, що лише на одному з напрямків чисельність танків від середини вересня збільшилася майже втричі – з 92 до 250 машин», - зауважив Порошенко.

Джерело: УНІАН

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...