"Російської нації як такої не існує", - експерт

За його словами, ідея про створення «російської нації» на законному рівні в деякому сенсі могла б стати революційною.

Ілюстрація: gk-press.if.ua

Закону щодо єдиної російської нації у Російській Федерації не буде. Робоча група, яка мала підготувати відповідний проект закону, прийняла рішення, що населення РФ до такого кроку ще не готове. Про це розповів політичний експерт Кашин Олег, передають Патріоти України.

«Чому так відбувається і що насправді на сьогоднішній день об’єднує росіян як інтернаціональну громаду? На Заході часто, коли згадують про президента Володимира Путіна, називають його націоналістом. Однак у самій Росії «націоналіст» має декілька розумінь. При цьому і саме слово «нація» також розуміється та сприймається по-різному. За часи Радянського союзу нас навчили, що націоналізм – це те ж саме, що і ультраправий радикалізм. А як відомо, у СРСР за подібні погляди можна було поплатитися своєю свободою чи навіть життям. І взагалі націоналізм у СРСР та в пострадянські часи вважався чимось непристойним», - розповів він.

За його словами, ідея про створення «російської нації» на законному рівні в деякому сенсі могла б стати революційною. «Але при цьому робоча група, яка готувала і мала завершити даний законопроект, фактично заявила про те, що вона не бачить в цьому ніякого сенсу. Скільки ще часу потрібно буде для цього… невідомо», - додав Кашин.

На боці Москви? Названо країни, які найменше підтримують членство України в ЄС і НАТО

субота, 4 травень 2024, 6:56

Серед усіх країн центрально-східної Європи найменше прихильників інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО - в Угорщині та Словаччині. При цьому серед словаків за останні роки поменшало тих, хто хотів би бачити нашу державу у західних інституці...

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...