"Російський слід"? Політолог спрогнозував головні наслідки убивства Вороненкова

Вороненко був політично важливим свідком для суду над Януковичем, але не особливо поінформованим, і вже дав свої свідчення, переконаний експерт.

Скріншот

Російський слід у вбивстві екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова є найбільш очевидним, але, можливо, і є хибним. Про це на своїй сторінці у Facebook пише політолог Руслан Бортник, повідомляють Патріоти України.

Він висловив слова співчуття рідним і близьким і наголосив, що не знав цієї людини, але ніхто не мав права відбирати у нього життя. Щодо самого вбивства Вороненкова, то воно, на думку Бортника, носить суто політичний характер, метою якого було викликати соціальну, політичну реакцію або звести рахунки з цією людиною. Експерт також зауважив, що певною мірою ситуація нагадує справу Литвиненка.

Щодо головних наслідків сьогоднішнього резонансного убивства, то вони, вважає Руслан Бортник, полягатимуть у ескалації українсько-російського протистояння, ускладненні геополітичного діалогу між США-ЄС-РФ, «підживленню» ідеї нових санкцій проти РФ, а також подальшому руйнування Нормандського формату і Мінського діалогу.

«Російський слід найбільш очевидний, але, ймовірно, і є хибним. Вороненко був політично важливим свідком для суду над Януковичем, але не особливо поінформованим, і вже дав свої свідчення. Головний вигодонабувач від вбивства – «інтегральна партія війни», - переконаний експерт.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...