Російський вчений пояснив, чому Кримський міст треба розібрати і забути, як страшний сон

Арочний міст не можна будувати на таких нестійких грунтах, "його можна будувати тільки на скельних породах".

Фото: ru.slovoidilo.uaОпори Кримського мосту можуть руйнуватися через цілу низку об'єктивних і суб'єктивних причин. Зокрема, "за рахунок температурного градієнта", - сказав старший науковий співробітник Інституту водних проблем РАН, кандидат геолого-мінералогічних наук, гірничий інженер-гідрогеолог, член партії РОДП "Яблуко" Юрій Медовар, повідомляють Патріоти України.

Коментуючи інформацію про начебто появу тріщин в одній з опор Кримського мосту, він припустив, що руйнування можливо внаслідок низки причин. Наприклад, за рахунок великої різниці температур підводної і надводної частин опор.

За словами вченого, щоб не допустити внутрішньої деформації опори, розробникам слід було передбачити її підігрів. Медовар також повідомив про те, що центральна арка мосту "лежить на двох опорах і важить 10 тисяч тонн", відповідно, є колосальне навантаження на кожну з опор - по 5 тисяч тонн.

Крім того, він поділився своїми сумнівами щодо якості бетону, використовуваного при будівництві. "Дуже важливо, який бетон вони лили, якої марки. Можливо, взяли дешевший, а на різниці заробили собі в кишеню. Іноді у нас цемент майже не кладуть - на десять відер піску одне відро цементу. Такий варіант можливий. Це ж Росія" , - запевнив він.

І, нарешті, опозиціонер нагадав про тезу, яку не раз повторював: арочний міст не можна будувати на таких нестійких грунтах, "його можна будувати тільки на скельних породах". Таким чином, "цей міст треба розібрати і забути як страшний сон", - переконаний вчений.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...