Москву тримають санкції: Російський військовий експерт пояснив, чому загострення на Донбасі не буде

Останні висловлювання президента Росії Володимира Путіна свідчать про те, що країна не розглядає можливості відкритого військового втручання в будь-якому регіоні Європи.

Ілюстрація: ЖЖ

Новий сплеск російської агресії на Донбасі чи в іншій частині Європи зараз вкрай малоймовірний. Таку думку висловив російський політолог та військовий експерт Олександр Гольц виданню "Гордон", передають Патріоти України.

За його словами, останні висловлювання президента Росії Володимира Путіна свідчать про те, що країна не розглядає можливості відкритого військового втручання в будь-якому регіоні Європи.

"Будь-яка армія готується до війни. У цьому її функція в мирний час. Навряд чи можна про плани використання армії судити по її підготовці. Російська армія досить серйозно покращує свої якості. Я б виділив два моменти. Перший – це швидкість ухвалення рішень. Другий – здатність до швидкого розгортання. А вже як використовувати збройні сили – вирішують політики ", — заявив Гольц.

Публічні заяви глави РФ останнім часом витримані в примирливому тоні, зауважив експерт.

І з останнього виступу Путіна на Санкт-петербурзькому форумі, і з попередніх заяв випливає, що РФ розраховує на скасування санкцій, веде якусь складну гру навколо мінських угод. У РФ з'явилися надії, що вдасться внести розкол між європейськими країнами з питання санкцій. Перекреслити ці зусилля нової військової авантюрою принаймні нелогічно,
— сказав російський політолог.

Гольц виключив можливість наступу Росії на Донбасі для того, щоби пробити сухопутний коридор до Криму, про що заявляв перший заступник секретаря РНБО України Михайло Коваль.

"При всій симпатії до України як жертви агресії, українські керівники роблять все можливе і неможливе, щоби люди перестали відчувати цю симпатію. Заяви, які регулярно лунають з Києва, як вигук "вовки, вовки!" з притчі Толстого, врешті-решт приведуть до того , що на них взагалі ніхто не буде звертати уваги. Справа не в російській агресивності, а в тому, чи хочуть українські керівники, щоб їх сприймали серйозно", — сказав Гольц.

Зазначимо, в українській розвідці 20 червня повідомили, що одразу декілька підрозділів проросійських бойовиків перевели до вищого ступеня бойової готовності.

У Великдень окупанти вдарили по центральній частині Харкова

неділя, 5 травень 2024, 14:54

У неділю, 5 травня, армія РФ обстріляла Шевченківський район Харкова. Наразі відомо про щонайменше двох поранених. Про обстріл міста у своєму Telegram повідомив мер міста Ігор Терехов, передають Патріоти України. За його словами, армія РФ вдарила по жи...

Якщо Кремль зважиться на новий фронт: The Wall Street Journal назвала естонське місто, яке може стати ціллю Путіна

неділя, 5 травень 2024, 14:50

Уряди США і Європи дедалі більше схвильовані тим, що російський диктатор Володимир Путін планує кинути виклик членам НАТО, зокрема трьом балтійським країнам, якщо зможе закінчити війну в Україні на вигідних для себе умовах. Про це пише The Wall Street ...