Російським найманцям заборонили спілкуватися з родинами: ФСБ шукає порушників "телефонного режиму"

Найманці масово калічать себе, щоб уникнути "служби" на передовій.

ФСБ шукає порушників серед російських військовослужбовців на Донбасі. Фото: atributia.ru.

Російське окупаційне командування ввело для своїх військ на Донбасі жорсткі обмеження на спілкування з рідними і близькими. Про це повідомила прес-служба Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, зазначають Патріоти України.

За даними розвідки, командування ввело для військовослужбовців окупаційного контингенту російських військ на Донбасі жорсткі обмеження на спілкування з рідними і близькими по телефону. Порушникам «режиму зв'язку» загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність.

«З 3 січня в підрозділах окупаційних військ проводяться оперативні заходи ФСБ РФ по виявленню військовослужбовців, які в новорічні дні спілкувалися з абонентами на території України, з метою притягнення їх до відповідальності за порушення заборони», - повідомили в ГУР.

Також розвідники повідомили, що в ході святкування Нового року в підрозділах російських окупаційних військ на Донбасі різко збільшилася кількість військовослужбовців, які для ухилення від участі в бойових діях зважилися на завдання собі каліцтв.

Зокрема, починаючи з 31 грудня 2016 року, в підрозділах 1 і 2 АК окупаційних військ відзначено більше 20 випадків заподіяння умисних ушкоджень частин тіла військовослужбовцями для ухилення від участі в бойових діях і проходження служби.

Також зростає кількість бажаючих звільнитися зі служби без нанесення собі каліцтв.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...