Ротації у владі: Ложкіну пропонують стати першим віце-прем'єром і посісти місце Абромавичуса

Сам Ложкін не проти такого призначення.

Борис Ложкін. Фото: ЖЖГлава Адміністрації президента Борис Ложкін може бути призначений першим віце-прем'єром з реформ та економіки, розглядається можливість, що він буде суміщати посаду міністра економіки. Про це повідомили три незалежних один від одного джерела в оточенні, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду".

Так, за словами співрозмовників, питання призначення Ложкіна обговорювалося напередодні ввечері в АП. Поєднання віце-прем'єрства з посадою міністра економіки можливе лише після прийняття відставки Айвараса Абромавичуса.

Співрозмовники повідомляють, що сам Ложкін не проти такого призначення. Він на прохання "УП" прокоментувати цю інформацію не відповів. У свою чергу прем'єр Арсеній Яценюк згоден на призначення Ложкіна першим-віце-прем'єром з умовою, що на рішення Кабміну не будуть намагатися впливати нардепи Ігор Кононенко і нинішній заступник глави АП Віталій Ковальчук.

Нагадаємо, 3 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що вирішив подати у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України. Згідно із заявою міністра, таке рішення він прийняв у зв'язку з політичним тиском з боку першого заступника голови фракції «БПП» Кононенка.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...