"Роздувається, як булька": У Росії назвали Крим раковою пухлиною

Захоплений Крим у Росії порівняли з раковою пухлиною, від якої розходяться метастази по російському суспільству, повідомляють Патріоти України.

"Крим роздувається, як булька всередині системи. Він не може бути локалізований. Від нього щодня розбігаються в різні боки ракові клітини всередині всієї державної і суспільної тканини", – зазначив в своїй статті для "Нового часу" російський політолог Олександр Морозов.

За його словами, озброєна анексія Криму призвела до того, що в Росії доводиться постійно винаходити і поширювати "аргументи брехні", що виправдовують окупацію.

"Крим є отрутою, яка безперервно п'ять років впорскується дрібними дозами в організм всієї системи російської освіти, культури та в цілому всієї повсякденної системи аргументації національної ідентичності. Доводиться весь час винаходити, поширювати, обговорювати на ток-шоу різні "аргументи брехні", що обгрунтовують Крим. Ця брехня повинна бути інкорпорована в шкільні підручники, в кіносюжети, в систему правової підготовки чиновництва, в усі пори і щілини соціального простору", – пише експерт.

Морозов зазначає, що російське суспільство не може жити з фактами "несправедливого присвоєння" Криму і тим, що брало участь в спробі поділу України.

"Тому доводиться безперервно виробляти той же "клей аргументації", з якого складався підручник "Історія КПРС" в пізньорадянської період, тобто суцільну вітіювату брехню, яка була покликана показати правоту "генеральної лінії", незважаючи на безперервні помилки і насильство. Само по собі це "збочення розуму" перетворюється у велику машину, яку не можна потім буде вийняти з держави без шкоди для всього організму. Між цією машиною брехні і державою виникає знак рівності", – підкреслює політолог.

Джерело: newtimes.ru

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...