Розмовлятимуть віч-на-віч: Меркель та Олланд відмовилися від тристоронньої зустрічі з Путіним під час саміту G20

Головною темою зустрічей буде ситуація в Україні.

Франсуа Олланд та Ангела Меркель. Фото:aripress.org

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд відмовилися від проведення тристоронньої зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним на полях саміту G20 в Китаї. Про це заявив помічник президента РФ Юрій Ушаков, передають Патріоти України з посиланням на російське агентство Интерфакс.

"Спочатку було вирішено провести тристоронню зустріч, щоб грунтовно обговорити нинішню ситуацію в Україні, шлях щодо подальшої співпраці в рамках нормандського формату, мінського процесу, але потім наші колеги вважали за краще, посилаючись на графік, проведення двох двосторонніх зустрічей, тобто буде проведена окрема зустріч з Олландом і окрема зустріч з канцлером Німеччини Меркель", - сказав Ушаков.

Він додав, що головною темою обох зустрічей буде ситуація в Україні. Також помічник президента РФ зазначив, що Путін відмовився проводити переговори в "нормандському форматі", які передбачають участь у них президента України Петра Порошенка.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...