Розробка "дорожньої карти" виконання Мінських угод: Порошенко розповів про підсумки зустрічі "G5+ Україна"

Ми дуже ретельно та чітко вибудували механізми координації наших зусиль щодо забезпечення скоординованих дій в імплементації Російською Федерацією взятих на себе зобов’язань - заявив президент.

Учасники зустрічі G5 плюс Україна. Фото:http://www.president.gov.ua/

Україна почне консультації з іноземними партнерами по розробці "дорожньої карти" виконання Мінських угод. Про це президент України Петро Порошенко заявив на брифінгу у Варшаві в суботу, 9 липня, передають Патріоти України з посиланням на офіційний сайт глави держави.

"Ми чітко підкреслили, що з понеділка ми починаємо консультації зовнішньополітичних радників за участю міністра закордонних справ Павла Анатолійовича Клімкіна з розробки документа "дорожньої карти", де буде обговорюватися ситуація з компонентом безпеки", - сказав він.

Порошенко додав, що в розробці цього документа будуть брати участь всі країни G5 - США, Франція, Німеччина, Італія та Великобританія. Також він буде включати терміни виконання пунктів Мінських угод.

За словами президента, мова буде йти про безперешкодний доступ місії ОБСЄ до окупованої території, про стабільний режим припинення вогню, гарантований відвід техніки і артилерії, а також про наявність збройної поліцейської місії на Донбасі.

"Ми чітко підкреслили, що повинні бути звільнені всі заручники, що СММ ОБСЄ повинна мати доступ до всієї окупованої території, доступ до неконтрольованої ділянки україно-російського кордону, щоб не допустити інфільтрацію російських регулярних військ, найманців, заведення техніки, артилерії, боєприпасів і палива, щоб були створені всі умови для початку політичного процесу", - сказав Порошенко.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...