"Розсекретили": Хмельницький губернатор "під подушкою" тримає в 46 разів грошей більше, ніж заробив торік

Однак "житлових" квадратів не додалося.

Олександр Корнійчук. Фото: ЗМІ

Дохід Олександра Корнійчука, відповідно до декларації, майже всемеро менше дружини, проте статки родини не зазнали особливих змін В порівняні з попереднім роком, доходи голови Хмельницької облдержадміністрації Олександра Корнійчука змінилися, передають Патріоти України з посиланням на Depo.

Згідно з декларацією, яку заповнив сам губернатор, в складі його родини змін не відбулося - дружина і двоє синів.

"Житлових" квадратів також не додалося. В сім'ї так і залишився недобудований дружиною новий будинок в майже 300 квадратних метрів, схоже, вистачає житла іншого. У них в будинках і квартирах на Староконстянтинівщині і так є по 300 "квадратів на душу". А ще дача в 400 м2.

Володіє родина губернатора й досить пристойною кількістю нежитлових приміщень загальною площею майже 21, 5 тисяч квадратних метрів. Ці 14 будівель розташовані в Красносілці та Сахнівцях Старокостянтинівського району.

Мають 91 гектар землі – вся в тому ж рідному районі. До того ж і орендують вони 1119 га землі. Є, ще й в губернатора по 1% оренди нежитлових приміщень –майже в 1 тисячу "квадратів" і земельки трохи.

З дороговартісних речей - все той же швейцарський годинник за 160 тисяч гривень.

Не особливо змінився і автопарк подружжя: Renault Kangoo 2008 року випуску, Mitsubishi Pajero W того ж року, чуть старший Opel Vivaro 2007 року та Toyota Land Cruiser 2013 року випуску.

Дружина очільника області Оксана є кінцевим бенефенціаром - виробничо-комерційної фірми ТОВ "Заріччя". Її дохід у 2016 році - 865,5 тисяч гривень склався з підприємницької діяльності (816,5 тис. грн) та відчуження рухомого майна (49 тисяч). Певне, Fiat Doblo Продала, тому що його в цьогорічній декларації вже нема.

Глава сімейства заробив значно менше – майже 167 тис. грн. ( Нагадаємо, його дохід торік склав 57,5 тисяч гривень допомоги по безробіттю.) У цю суму ввійшли практично 130 тисяч зарплати та близько 37 тисяч спадщини.

З грошима у них все добре й стабільно: Олександр Конрнійчук на двох банківських рахунках має 203,3 тисячі гривень, а "під подушкою" – 6,2 мільйони. Незрозуміло, правда, чому Корнійчук брав позику 50 тис. грн у банку.

Його дружина – в банках майже 700 тисяч гривень, а готівкою – 3 мільйони. Оксана виявилася і щедрим позичальником – в декларації записано, що вона позичила третім особам – 120 тисяч євро. До слова, в їхніх синів, як нічого не було торік, так і нема.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...