Розтрата 149 млн грн у Міноборони: Бутусов розповів, що загрожує Полтораку

Фото: rian.com.ua

Міністр оборони Степан Полторак у справі про розтрату під час закупівлі палива буде проходити тільки як свідок. Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, повідомляють Патріоти України.

За даними джерела "Цензор.Нет", отримавши на узгодження проект додаткового договору про підвищення ціни на паливо, Полторак наклав не звичайну резолюцію "До виконання", а юридично бездоганну "Згідно з чинним законодавством".

"Таким чином вся відповідальність за будь-які можливі протиправні дії покладається на виконавців цього договору", - констатував журналіст.

Нагадаємо, 11 жовтня 2017 р детективи Бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП провели низку обшуків, унаслідок яких за підозрою в причетності до злочину затримали двох осіб: заступника міністра оборони України (МОУ) і директора Департаменту державних закупівель та поставок матеріальних ресурсів Міністерства. Пізніше стало відомо, що затриманим заступником міністра оборони виявився генерал-лейтенант Ігор Павловський.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив журналістам на брифінгу, що в справі про корупційні схеми із закупівлею палива для армії затримали чотирьох осіб, включаючи Павловського, а також директора Департаменту держзакупівель Міноборони Володимира Гулевича.

Холодницький також повідомив, що для затриманих прокурори проситимуть запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із заставою в розмірі третини суми збитку, який становить 149 млн грн.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...