Розведення військ в зоні АТО: Захарченко висунув ультиматум - українці мусять відступити першими

Бойовики навіть не збираються виконувати рішення контактної групи по Донбасу.

Бойовики висунули ультиматум і не планують відводити озброєння на лінії зіткнення. Фото: rian.com.ua.

Очільники терористів “ДНР” і “ЛНР” заявили, що поки не планують відведення військ з Петровського і Станиці Луганської. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Еспресо.

За словами ватажка “ДНР” Олександра Захарченка, він не збирається відводити сили з населеного пункту Петровське, як вирішила контактна група по Донбасу на переговорах у вересні, поки українські силовики не зроблять цього першими.

“Ми відмовилися відводити наші збройні сили з тієї причини, що Україна не готова. Поки вона не готова виконувати свої обов”язки – ми не відведемо свої сили”, – заявив він журналістам.

Раніше представник “міністерства оборони ДНР” заявив, що відведення сил і засобів від лінії зіткнення в районі Петровського 2 жовтня не буде. У “ДНР” заявили, що, можливо, це відбудеться в понеділок, 3 жовтня.

У той же час, в “штабі оборонного відомства ЛНР” повідомили, що розведення сил і засобів на ділянці в районі Станиці Луганській у лінії зіткнення у неділю проводити не планується.

“Сьогодні проводити розведення сил і засобів на ділянці в районі Станиці Луганської не планується”, – повідомив представник “міноборони”.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...