Розв'язані руки: Гай пояснив, у чому полягають плюси закону про реінтеграцію Донбасу

Документ визнає Росію агресором і надає Києву можливості повернення окупованих територій.

Ілюстрація: presalibera.net

Закон, що вступив в силу Закон про реінтеграцію Донбасу стає основою для розробки інструментів і засобів повернення окупованих територій всіма можливими методами. Про це волонтер, ветеран АТО, глава благодійного фонду "Мир и Ко", офіцер запасу Мирослав Гай розповів в чаті на glavred.info, повідомляють Патріоти України.

"Найголовніше, що для нас зміниться, - це те, що ми на законодавчому рівні дали визначення Російської Федерації і її діям. Все це стає базисом для подачі позовів до міжнародних судів і Міжнародний трибунал, а пізніше і отримання мільярдних репарацій", - сказав Гай.

Він також зазначив, що цей закон підкріплює запобігання руху України в зворотному векторі від Європи до Росії. "Згідно з цим законом, ми також зможемо побудувати інструментарій для інших засобів тиску на Російську Федерацію. Тепер можна буде не просто дорікати непатріотичних підприємців за торгівлю з Росією і говорити, що вони торгують з ворогом, а посилатися на чинне законодавство. Також цей закон ускладнює для Росії можливість воювати в Україні невійськовими методами. Люди, які будуть вести діяльність на користь Росії, фактично працювати на ворога", - підкреслив він.

За словами Гая, закон стає основою для розробки інструментів і засобів повернення окупованих територій всіма можливими методами. "У військових будуть більше розв'язані руки, особливо в плануванні та організації активних заходів, що забезпечить кращу безпеку для особового складу і мирного населення. Ну, і для світу ми нарешті закріплюємо на папері статус окупованих територій Росією. Все це створює грунт для тиску на Росію і на міжнародній арені ", - додав волонтер.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...