"Русская весна 2.0": На Заході розкрили три головних сценарії Путіна в Україні

Для Росії існує три основні сценарії вирішення "українського питання". Шлях Києва до остаточного відриву від Росії викликав шалену тривогу і агресію, що спонукує її спробувати переламати цей процес, пише Джеймс Вілсон для EU Political Report, повідомляють Патріоти України.

"Перший сценарій — "реванш". Розроблений російськими політтехнологами і спецслужбами, він розглядається як найбільш сприятливий для Москви і передбачає зміну керівництва України за принципом "хто завгодно, крім Порошенка", беручи до уваги той факт, що відносини Росії з київською владою перебувають на надзвичайно низькому рівні", — пише аналітик.

Москва, за його словами, спробує домогтися обрання до наступного складу Верховної Ради якомога більшого числа проросійськи налаштованих депутатів.

Кремль може почати відновлення міждержавного діалогу з новим українським керівництвом у 2019-2020 роках.

"Організувати початок прямих переговорів між українською владою і представниками так званих "ДНР" і "ЛНР" на сході України. Цьому сприятимуть демонстративні дії Росії щодо розгортання миротворчої місії", — додав він.

Також Росія може розраховувати на "федералізацію" України шляхом внесення змін до Конституції України. Також можлива реінтеграція злоякісних "республік" в "нову" Україну у статусі особливих автономних або федеральних суб'єктів.

"Сценарій №2 — "резерв". Він передбачає, що умовні "антиросійські сили" збережуть владу в Україні. У цьому контексті можливе визнання Росією так званих "ДНР" і "ЛНР" і підписання з ними ними політичних і економічних угод і домовленостей в галузі безпеки, зокрема про надання військової допомоги в разі агресії з боку третіх країн.

"Запуск плану "Русская весна 2.0", тобто робота зі створення нових вогнищ напруженості в так званих "російськомовних" регіонах України, провокування хаосу, аналогічного до подій початку 2014 року; перетворення народної опозиції владі на масові заворушення із значними жертвами", — повідомляється у статті.

Існує також так званий "перехідний сценарій №3", спрямований на повномасштабну дестабілізацію України ще до завершення виборчого циклу як засіб зміцнення позицій проросійських сил, які прагнуть повернутися до влади.

В контексті цього "перехідного сценарію" натхненником ідеї "русского міра" і творцем концепції "Новоросії" є помічник Путіна Владислав Сурков.

Вілсон вважає, що російські спецслужби розробляють плани залучення жителів так званих "ДНР" і "ЛНР" до участі в кампанії з дискредитації української влади, а також заохочення їх до активної участі у виборах.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....