"Русскій мір" показав обличчя: Дипломата з Голландії побили в квартирі в Москві проросійські активісти

Інцидент стався з 66-річним заступником посла Онно Елдеренбош Ком - він був зв'язаний і побитий у себе в квартирі, коли туди проникли невідомі під виглядом електриків.

Дипломата з Голландії побили в квартирі в Москві проросійські активісти. Фото: Город.

Міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс викликав для пояснень посла Росії в Гаазі Романа Колодкіна через побиття голландського дипломата в Москві, повідомили у відомстві. Дипломат, чиє ім'я в голландському МЗС не називають, отримав легкі травми. Голландське посольство в Москві і МЗС Нідерландів ситуацію поки не коментують. Про цей інцидент розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У прес-службі МВС Росії підтвердили факт звернення іноземця до правоохоронних органів, але не уточнили особу потерпілого і обставини події. При цьому джерела агентства підтверджують, що потерпілий був голландським дипломатом.

За даними російських ЗМІ, інцидент стався у вівторок з 66-річним заступником посла Онно Елдеренбоcом. Повідомляється, що він був зв'язаний і побитий у себе в квартирі на Поварській вулиці, коли туди проникли невідомі - за деякими даними, під виглядом електриків.

Очікується, що від російського посла зажадають роз'яснити ситуацію і розповісти, які заходи вживаються для охорони дипломатів в Москві. Франс Тіммерманс прокоментував побиття нідерландського дипломата на своїй сторінці в Facebook. За його словами, на співробітника посольства, якого міністр не назвав по імені, напали двоє чоловіків.

"Наші люди повинні мати можливість працювати в безпеці, і я хочу гарантій, що російська влада також візьме на себе відповідальність з цього питання", - написав Тіммерманс.

За даними російських ЗМІ, Елдеренбоc повернувся додому і виявив, що ліфт у будинку не працює, а двоє чоловіків у спецодязі перевіряють електричний щит. Коли він відкрив двері в квартиру, на нього напали.

Мотиви нападу невідомі. Повідомляється, що Елдеренбоcа зв'язали і побили, при цьому нападники намалювали на дзеркалі сердечко з написом "ЛГБТ". Цією абревіатурою зазвичай позначають співтовариство лесбіянок, геїв, бісексуалів і трансгендерів.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....