​Саакашвілі прокоментував скандал з відставкою Каська (відео)

Відставка заступника генпрокурора Віталія Касько демонструє, що в прокуратурі є проблеми і реформа не дала очікуваного результату.

Про це в ефірі «112 Україна» заявив глава одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, зазначають Патріоти України. За його словами, однією з причин невдачі реформи прокуратури є низька заробітна плата.

«Те, що в прокуратурі є проблеми - ми давно знаємо. Сталося те, що не було такого результату, як ми очікували в результаті цієї реформи. Не сталося з двох причин: люди не подали заяву на участь у конкурсі, тому що мабуть не було довіри до керівництва прокуратури, по-друге, не обіцяли високу зарплатню», - зазначив Саакашвілі.

Треба міняти саму систему ГПУ, а не окремі особистості. «Цей заступник глави прокуратури київський (Касько, - ред.), Він зараз на тій же посаді, що і діамантовий прокурор Корнієць. Тобто, це як Змій-Горинич, одну голову відрізаєш - інша моментально виростає. Тобто, якщо систему, якщо тіло не міняти, то ж саме залишається», - заявив політик.

Про це та інше можна подивитися у запису програми "День. Made in Ukraine". Міхеїл Саакашвілі також говорив про українсько-російські транзитні війни і блокади фур з номерами РФ, про можливу відставку уряду.

"Ми повинні": Макрон закличе Цзіньпіна натиснути на Путіна, щоб закінчити війну в Україну

неділя, 5 травень 2024, 11:30

Під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Франції, президент Еммануель Макрон звернеться з закликом до Пекіну посилити тиск на Москву, щоб вона припинила збройну агресію проти України, передають Патріоти України. Візит китайського лідера до Фра...

ЗСУ відступають: В ІSW заявили про значне просування російських військ під Авдіївкою, - ISW

неділя, 5 травень 2024, 11:24

Триває повномасштабна війна в Україні, і російські окупанти "здійснили значне тактичне просування на північний захід від Авдіївки поблизу Архангельського" у ніч з 3 на 4 травня, Можливо, це сталося після рішення української сторони відійти з цього рай...