Самі винні, що на них нападають: Луценко звинуватив активістів у "тотальній ненависті до влади"

Генпрокурор Юрій Луценко поклав частину провини за повільне розслідування нападів на активістів на них самих. Про це він сказав журналістам після участі у засіданні парламентського комітету з нацбезпеки і оборони у четвер, повідомляють Патріоти України.

"Вина в цій ситуації лежить не тільки на бандитських елементах та неякісній роботі правоохоронних органів, але й на атмосфері тотальної ненависті до влади, яку сіє частина громадських активістів", - заявив голова ГПУ.

Він зазначив, що запланована акція протесту під Адміністрацією президента є продовженням такої політики, коли владу вважають апріорі винною. "З моєї точки зору, треба всім сторонам зупинитися і почати співпрацювати заради законності й порядку в Україні", - заявив генпрокурор.

Луценко зазначив, що слідство практично в усіх випадках нападів на активістів вже встановило виконавців, а от із замовниками ситуація складніша.

"Розкриття злочинів – це не заводський конвеєр", - підкреслив він. За словами генпрокурора, розкриття таких злочинів є достатньо серйозною оперативною роботою.

Також він наголосив, що тільки каральними методами не вдасться "привести Україну в кожне місто", де ображають проукраїнських активістів, аби покращити ситуацію, там треба задіяти методи "пропаганди, любові і поваги".

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...