Саміт "Тримор'я": Чому організатори не запросили Україну, - посол

В цьому році саміт звели до рівня інфраструктурних проектів всередині Євросоюзу.

Зустріч  у Варшаві. Фото: inforesist.org.

У цьому році Україну не запросили на європейський саміт «Трьох морів» у Варшаві, де зібралися глави держав всієї Центральної Європи, і який відвідав президент США Дональд Трамп. Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол України Юрій Щербак, пишуть Патріоти України.

На перше засідання, яке відбулося в Хорватії, Україну запросили, проте вона так туди і не поїхала. Також саміт проходив і в минулому році, проте держава його проігнорувала.

«А в цьому році вже розуміючи, що Україна буде мати якісь претензії і бажання взяти участь, вони оголосили, що це тільки для членів ЄС», - підкреслив Щербак.

За його словами, таким чином організатори звели цю організацію не до геополітичної, великої платформи країн, які можуть протистояти Росії, а до рівня інфраструктурних проектів всередині Євросоюзу.

«Звичайно, я думаю, що це прорахунок польської сторони, вони не запросили. Вони могли запросити в якості гостя нашого президента», - підсумував Щербак.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп, який знаходився в Польщі з офіційним візитом, виступив на переповненій площі Красинського у Варшаві біля пам'ятника варшавському повстанню проти нацистської Німеччини 1944 року. Він заявив, що Америка любить Польщу і висловив своє захоплення польськими героями. Площа скандувала привітні гасла і аплодувала главі Білого дому.

"Намагаються підготувати плацдарм": Експерт з військової контррозвідки пояснив, для чого РФ знищує Одесу

четвер, 2 травень 2024, 17:50

Військовий експерт, полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула зазначив, що росіяни б'ють по Одесі ракетами для того, щоб одесити залишили місто. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. ...

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...