Саша Боровик про те, чому "політичний банкрут" Яценюк не йде у відставку

Парламентарії "Народного фронту" зараз в ситуації політичного банкрутства: їх лідер - непопулярний в країні політик, а фракція неоднорідна.

Саша Боровик. Фото:www.capital.ua

Якби у прем'єр-міністра Арсенія Яценюка була можливість з гідністю піти з посади, але при цьому залишатися в політичному публічному просторі, його відставка була б добровільною. Про це в коментарі сайту Гордон заявив Саша Боровик - радник одеського губернатора Міхеїла Саакашвілі, який звинуватив уряд Яценюка у масштабних корупційних схемах, повідомляють Патріоти України.

Радник Саакашвілі підкреслив, що низький рейтинг глави уряду і партії "Народний фронт", яку він очолює, говорить про відсутність довіри з боку суспільства.

"Рейтинг Яценюка в 1% показує, що довіри до нього немає, люди знають, що відбувається в країні, як працює плутократія - олігархічна система управління. У Європі або США прем'єр-міністр з таким рівнем підтримки населення вже давним-давно пішов би у відставку", - додав він.

Боровик висловив сподівання, що глава Кабміну "політично не переживе ситуацію".

"На мій погляд, у нього три фронти. Перший - низький рейтинг. Другий - він, мабуть, ніяк не зможе "протягнути" через парламент проект бюджету на наступний рік і Податкового кодексу, розроблений урядом.

Третє - серйозне звинувачення в корупції від рейтингового політика Саакашвілі і журналістів", - сказав радник губернатора.

На його думку, бізнесмени і політики, яких Саакашвілі звинуватив у використанні корупційних схем, зараз ведуть переговори з народними депутатами, щоб провести через парламент вигідне для себе рішення.

"Олігархи пручаються, як уміють, вони будуть використовувати свій вплив, щоб парламентарії проголосували тим чи іншим способом. Думаю, зараз йде боротьба за голоси у Верховній Раді.

Або в контексті бюджету і Податкового кодексу, або в контексті закінчення періоду недоторканності уряду якась група депутатів може виставити вотум недовіри уряду. І тут важливо, як розділяться голоси. Поки що складно прогнозувати, мені здається, поки голосів приблизно однаково за відставку прем'єра і проти", - припустив він.

"Парламентарії "Народного фронту" зараз в ситуації політичного банкрутства: їх лідер - непопулярний в країні політик. Фракція неоднорідна. У них є три групи, лідери яких - Турчинов, Аваков, і Яценюк, якому вірні 30-35 депутатів. Цікаво, що будуть робити інші, хто буде першим зістрибувати з корабля", - додав він.

На думку Боровика, ймовірність того, що Яценюк піде у відставку добровільно, невелика.

"Яценюк розумний, може бути, він володіє найвищим рівнем IQ в українському політичному істеблішменті, звичайно, він прораховує варіанти. Природно, він розуміє, що йому зараз було б добре піти, особливо, якщо у нього є подальші політичні амбіції - ставати президентом і так далі.

Якби у нього був якийсь відповідний вихід, щоб він пішов з посади з гідністю і залишився на сторінках газет, він міг би піти у відставку добровільно. Думаю, він розуміє, що 1% рейтингу, і реформи, що не проводяться - це шлях до банкрутства", - підсумував Боровик.

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...