СБУ готується до масових арештів членів Нацкорпусу за спробу держперевороту, - Коротких

В СБУ спростували інформацію Сергія Коротких і заявили, що будуть "спостерігати" за проведенням мітингу Нацкорпуса.

Сергій Коротких. Фото: скріншот з відео.

У партії Національний корпус заявили, що СБУ нібито готує проти них провокації на завтрашній акції в Києві, щоб звинуватити в "підготовці до військового заколоту". Про це у відеозверненні в Facebook заявив один з лідерів "азовського руху", член Нацкорпуса Сергій Коротких, передають Патріоти України.

"СБУ в особі Кононенко (заступник голови СБУ, - ред.) готує закладки в центрі міста для того, щоб 16 числа дискредитувати національний рух ... шляхом звинувачення в тому, що це підготовка до військового заколоту", - сказав він.

Коротких стверджує, що "марш 16 березня виключно мирний і будь-яка людина, яка прийде туди зі зброєю, - це провокатор, якого купила СБУ". Аналогічна інформація розміщена на сайті Нацкорпуса.

Прес-секретар СБУ Олена Гітлянська в коментарі кореспонденту сказала, що спецслужба "діє виключно в рамках українського законодавства, яке таких дій (закладок вибухівки або зброї, - ред.) не передбачає". При цьому вона повідомила, що СБУ буде "спостерігати" за проведенням мітингу Нацкорпуса.

"Ми будемо спостерігати за ситуацією, щоб все відбувалося в рамках законодавства і не шкодило національним інтересам. У рамках своєї компетенції ми будемо реагувати на протиправні дії", - сказала Гітлянська.

Сергій Коротких (Боцман) - уродженець російського Тольятті, довгий час проживав у Білорусі, де навчався в школі КДБ, був членом ультраправих російських організацій Російська національна єдність (РНЄ) і Націонал-соціалістичне суспільство. З 2014 року воював у Донбасі в складі батальйону "Азов". 5 грудня 2014 року президент Петро Порошенко особисто вручив Коротких український паспорт.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...