Шанс є: Український дипломат розказав, як використати ООН для протистояння РФ

Варто згадати деякі правові аспекти.

Ілюстрація: 5.uaУкраїнський дипломат Володимир Хандогій вважає, що головний невикористаний ресурс, який Україна має сьогодні, якщо говорити про Мінські домовленості, це абсолютна невичерпність можливостей ООН. Про це він написав у своїй колонці на "Апострофі", зазначивши, що ідей, як вдосконалити Мінські домовленості, насправді не так багато, повідомляють Патріоти України.

"В пункті 3 статті 27 Статуту ООН йдеться про те, що держава, котра бере участь у конфлікті — не використовується навіть доволі жорсткий термін "сторона конфлікту", — повинна утриматися від голосування, тобто не брати в ньому участі. Це, звісно, також непроста ситуація, вона має, мені здається, перспективи — залежно від того, що покладуть на стіл Ради Безпеки ООН у вигляді резолюції.

В кінці 80-х — на початку 90-х Радянський Союз не наклав вето на жодну пропозицію, яка була винесена на порядок денний Ради Безпеки. Хоча це був період холодної війни, ідеологічного протистояння. Тобто намагались шукати консенсус. Я все-таки дотримуюсь думки, що нам треба намагатись просувати власні ініціативи в ООН. А якщо Росія накладе вето, це також буде на користь Україні. Це буде очевидно свідчити про неготовність Росії вирішувати якісь питання. Тільки не треба ставити заздалегідь недосяжні цілі: наприклад, позбавити Росію права вето", - зазначив дипломат.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...