Ще на один рік: У ЄС продовжили санкції проти Януковича та його оточення

Відповідне рішення, яке стосується 15 осіб, буде оприлюднено в офіційному журналі в суботу, 4 березня, після чого воно набуде чинності.

Віктор Янукович. Фото:РБК-Украина

Рада Європейського Союзу затвердила рішення продовжити ще на один рік санкції у вигляді замороження активів стосовно екс-президента України Віктора Януковича та його соратників. Про це повідомили сьогодні у Брюсселі в Раді ЄС, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Рішення ухвалено", - констатували в Раді. Відповідне рішення, яке стосується 15 осіб, буде оприлюднено в офіційному журналі в суботу, 4 березня, після чого воно набуде чинності.

Як відомо, 6 березня 2014 року ЄС запровадив санкції у вигляді замороження активів проти колишніх українських високопосадовців часів президентства Януковича за зловживання з державними фінансами та порушення прав людини. Останній раз санкції були подовжені рік тому.

Зокрема, у санкційному списку перебувають разом з Януковичем екс-прем'єр Микола Азаров, колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, екс-глава АП Андрій Клюєв та народний депутат Сергій Клюєв, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, колишній перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, екс-міністр енергетики Едуард Ставицький, екс-міністр освіти Дмитро Табачник, олігарх Сергій Курченко.

Телевізійні уроки дипломатії

вівторок, 14 травень 2024, 0:33

Масове мистецтво важливе тим, що впливає і на широку аудиторію, і на істеблішмент, який намагається широкій аудиторії подобатись. Тому акценти, сюжети і наголоси таких творів заслуговують на увагу. Apple tv+ випустили серіал «Франклін» – про дипломатич...

Буде вам Харків "за три дні!": Бійці Третьої штурмової бригади показали розгром колони ворожої бронетехніки, яка йшла на прорив українських позицій (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 0:28

Сили підрозділів Третьої штурмової бригади та суміжних 66-ї ОМБр, 77-ї бригади ДШВ знищили танки-черепахи та БМП-2 противника. Йдеться про колону, яка намагалася здійснити прорив на Харківщині. Про це повідомляє пресцентр 3 ОШБР. . Як зазначається, ок...