Ще не Ізраїль, але поступ радує: Конгрес США збирається наростити військову допомогу Україні

Єврейській державі Сполучені штати щорічно надають, як основному союзнику в регіоні, кілька мільярдів доларів. Планка для України позначена.

Конгрес США. Фото: EADaily.

У Конгресі США пропонують збільшити на 75 мільйонів доларів кошторис допомоги, що надається Україні у бюджеті на 2019 рік. Про це 14 лютого повідомляє прес-служба посольства України в США, передають Патріоти України.

Відзначається, що у Конгресі США представили узгоджений сенатом і палатою представників проект "Закону щодо асигнувань Державного департаменту, зарубіжних операцій та суміжних програм на 2019 фінансовий рік".

Згідно з кошторисом Україні передбачено 445,7 мільйонів доларів, що на 25 мільйонів. перевищує асигнування 2018 року. Також передбачається можливість виділення коштів під надання Україні кредитних гарантій.

"Таким чином, сукупний обсяг коштів для підтримки України у 2019 бюджетному становитиме 695,7 мільйонів доларів. Це на 75 мільйонів. доларів більше, ніж було передбачено асигнуваннями 2018 року", - йдеться в повідомленні.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...