Ще в серпні за екс-міністра оборони збирались голосувати більш 10,7% респондентів: Політолог розповів ,чому Гриценко втрачає президентський рейтинг

Головна перешкода, яка завадить Анатолію Гриценку стати Головнокомандуючим - відсутність авторитету серед військових.

Оприлюднено результати соціологічного дослідження настроїв електорату напередодні президентських виборів. Опитування проводилося Соціологічною групою "Рейтинг" на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (IRI), передають Патріоти України.

За результатами дослідження рейтинг кандидатів в президенти наступний: Юлія Тимошенко - 14%, Володимир Зеленський - 8%, Петро Порошенко - 8%, Анатолій Гриценко - 7%, Юрій Бойко - 6%, В'ячеслав Вакарчук та Олег Ляшко - по 4%.

Анатолій Гриценко продовжує втрачати голоси симпатиків. Ще в серпні за Анатолія Гриценка готові були голосувати більш 10,7% респондентів. Він посідав друге місце серед найбільш реальних кандидатів. На початок грудня Гриценко перемістився на четверте місце.

Військовий експерт Сергій Щербина, полковник Збройних Сил України, вважає, що причина падіння рейтингу Гриценка в тому, що його медіа імідж штучний: "Серед строкатої компанії потенційних кандидатів в президенти Гриценко міг би дійсно стати безальтернативною фігурою: адже за плечима у нього військова освіта, посади міністра оборони і голови комітету ВР з питань оборони. Люди цивільні часто сприймають його слова як думку ефективного військового керівника. Однак, при розмові з самими військовими і компетентними людьми, висловлювання колишнього Міністра оборони не витримують критики.

Реальні результати Гриценко будуть ще гірші, тому що на виборчі дільниці прийдуть діючі військові: офіцери, солдати і контрактники, а також члени їх сімей та ветерани, які не згодні з полемікою політика. Наприклад, Анатолій Степанович виступає за скорочення армії, припинення призову і навіть проти прописування курсу в НАТО у Конституції. Але головна перешкода, яка завадить Гриценку стати Головнокомандуючим - відсутність авторитету серед військових. У військових хороша пам'ять і аналітичні здібності!"- вважає Сергій Щербина.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...