Що буде на Донбасі після АТО: Відомий дипломат дав невтішний прогноз

Все, як і завжди, буде залежати від професіоналізму, стійкості і героїзму українських військових.

Ілюстрація: ЖЖ

На Донбасі після видання президентом України указу АТО перетвориться в операцію Об'єднаних сил. Однак, по суті, це ніяк не вплине на хід подій. У цьому впевнений екс-представник України в Тристоронньої контактній групі в Мінську, колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний. Про це він пише у блозі для "Нового времени", повідомляють Патріоти України.

"Як це вплине на хід подій? Ніяк. На жаль, та ситуація, яка відбувається останні три роки, зараз тільки набуває офіційного характеру, не більше. Був призначений командувач АТО, який ніяким АТО не командував, були задіяні регулярні війська, які ніякого формального відношення до цього процесу не повинні були мати", - заявив він.

За його словами, все, як і завжди, буде залежати від професіоналізму, стійкості і героїзму українських військових.

Нагадаємо, 24 лютого, вступив в силу закон № 2268-VIII "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях".

Датою старту окупації побічно назвали дату початку тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Таким чином, на Донбасі була офіційно завершена АТО.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...