Що потрібно знати про нового очільника Адміністрації Президента Ігоря Райніна

Сьогодні Петро Порошенко звільнив Бориса Ложкіна з посади Глави Адміністрації Президента і призначив нового керівника - губернатора Харківщини Ігоря Райніна.

Ігор Райнін очолив президентську Адміністрацію. Фото: 112.ua.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін очолив Адміністрацію Президента України. Він замінив Бориса Ложкіна, який зайняв посаду голови офісу Петра Порошенка одразу після його обрання, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Початок кар'єри

Свій досвід роботи до 2001 року Ігор Райнін офіційно пояснив так: "До 2001 року - займав різні керівні посади на підприємствах реального сектору економіки Харківської області".

10 років до заступника

На початку 2000-их Райнін перейшов на державну службу. Спочатку займався проектами міжнародної технічної допомоги в управлінні економіки Харківської ОДА. Згодом став заступником начальника Головного управління економіки ОДА, після чого отримав підвищення і зайняв крісло на понад три роки першого заступника начальника того ж самого управління економіки.

"Регіональний" період

Після приходу до влади Віктора Януковича і Партії регіонів Ігор Райнін звільнився з посади заступника начальника управління в ОДА. Колишній чиновник на довгих чотири роки став заступником директора фірми "Синтофлекс". Лише перемога Революції Гідності дозволила Райніну повернутися у звичне крісло держслужбовця. Із квітня до листопада 2014 року Райнін був призначений першим заступником голови Харківської ОДА.

У президентській команді

Теперішнє повернення Райніна не те, щоб до Києва, а до близької команди президента Петра Порошенка, є другим. У листопаді 2014 року він був призначений заступником голови Бориса Ложкіна. На посаді, щоправда, попрацював три місці. Згодом його знову відправили у рідний регіон. Перед ним поставили кілька завдань: економічне зростання, формування команди управлінців і структурування органів влади на місцях.

Під протекцією Ложкіна

Своїм призначенням головою Харківської області Ігор Райнін зобов'язаний своєму шефу Ложкіну. В інтерв'ю виданню "Главком" він визнав: "Без урахування його думки жодні кадрові рішення не могли б відбутися. Це питання довіри. Я не готовий сказати, чи прийнятне в цьому контексті слово "лобізм". Але те, що він підтримав цю позицію - це однозначно. І я вдячний йому за це", - зазначив він.

І Райнін, і Ложкін є вихідцями з Харківщини

Скромне життя на службі у держави Під час державної служби Райніну вдавалось жити на чиновницьку зарплатню – 5500 грн і "певні невеликі заощадження". "Я живу як звичайна людина. Мене можна побачити і в магазині, і в супермаркеті, якщо вас це цікавить. Офіційна моя зарплата дійсно становить 5500 гривень - так само, як і в інших губернаторів. Тут нічого такого немає. Часи важкі, зрозуміло, що потрібно економити. Керівники держави і представники влади повинні починати з себе. Природно, мені 42 роки, я раніше працював і певні невеликі заощадження у мене є. Тому я не бачу в цьому проблеми. Зараз інше життя, інші цілі і завдання, і, приходячи до влади, люди повинні не про гроші думати, повірте. Ті ж, хто у владі думає про гроші, сидітимуть, це я можу сказати з усією впевненістю", - розповідав новий очільник АП.

Слід зазначити, що кар'єра Райніна була пов'язана і з бізнесом, і з державною службою. В його офіційній біографії зазначено: "до 2001 року - займав різні керівні посади на підприємствах реального сектору економіки Харківської області".

Відносини з Кернесом

Райнін не уникав контактів зі скандальним мером Харкова Геннадієм Кернесом. Останній був на призначенні Райніна, якого області представляв президент Порошенко і Борис Ложкін. За його словами, відносини будувались виключно на вирішенні економічних і господарських питань. Жодних політичних або особистих зв'язків нібито не було. Контактами з мером Кернесом, хоч і виключно робочими, Райнін кардинально відрізнявся від свого попередника Ігоря Балути, який не втрачав можливості зайвий раз розкритикувати і звинуватити міського очільника.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...