Що тепер?! Росія здійснила акт війни і в ході морського бою захопила кораблі ВМС України у Керченській протоці (оновлено)

​Всупереч всім міжнародним правам Російська Федерація здійснила акт військової агресії і захопила кораблі ВМС України, котрі намагались пройти у Азовське море.

Про це повідомляє джерело в Міноборони України, зазначають Патріоти України. Два бронекатери і рейдовий буксир захоплені. Росіяни взяли їх на буксир і почали буксирування. Українські військові закрилися у внутрішніх приміщеннях кораблів.

За оперативною інформацією прес-центру Командування ВМС ЗСУ на 21.20 малі броньовані артилерійські катери “Бердянськ”, “Нікополь” вражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир “Яни Капу” також примушений до зупинки. Кораблі захоплені спецназом РФ. Також є інформація про двох поранених українських військових моряків. Наразі не відомо чи відкривали вогонь українські військові....

За оперативною інформацією прес-центру Командування ВМС ЗСУ на 21.20 захоплено мбак "Бердянсь" і рбк "Яни Капу", які буксируються. Мбак "Нікополь" заблокований та слідує у супроводі окупантів. 6 українських військовослужбовців зазнали поранення.

За оперативною інформацією прес-центру Командування ВМС ЗСУ на 22.20 захоплено мбак "Бердянськ" і рбк "Яни Капу", які буксируються. Мбак "Нікополь" заблокований та слідує у супроводі окупантів. 6 українських військовослужбовців зазнали поранення, двоє у важкому стані.

Головний редактор "Морського бюлетеня" Михайло Войтенко вважає, що Москва дуже розгубилась і не знала як реагувати спочатку на появу наших кораблів. Потім обрала найгірший з можливих сценаріїв - атакувала українців у нейтральних(!) водах, ще й тоді коли ті вже йшли зворотним курсом на Одесу. - То є не було вже ніякої потреби в такого роду діях. Наслідки за таку авантюру мають бути дуже жорсткими.

Все почалося з намагання української сторони здійснити законне право пройти через Керченську протоку, після тарану українського буксиру наші кораблі продовжили рух, боролись до кінця...

Екс-командувач ВМС України 2014-2016 років, віце-адмірал Сергій Гайдук дав професійне визначення тому, що сталося як акту війни та класичному морському бою, де статус агресора безумовно належить Російській Федерації.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...