Що це було? У двох кілометрах від будинку Порошенка сталася надзвичайна подія (відео)

Військовий вертоліт випустив теплові пастки над територією садового товариства "Берегиня", в результаті чого і сталося загоряння.

Резиденція Порошенка в Козині. Фото: censor.net.ua.

В смт Козин (Обухівський район Київської області), де серед інших постояльців живе і президент України Петро Порошенко, сталася надзвичайна подія. Місцеві жителі стверджують, що вертоліт камуфляжного забарвлення "обстріляв" одну з ділянок, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Все сталося 6 травня. На "гарячу лінію" 102 надійшло повідомлення від місцевого жителя, який заявив, що о 17:33 над територією садового товариства "Берегиня" біля дамби літав вертоліт. За словами заявника, він "розкидав полум'я", в результаті чого загорілася ділянка. Також надійшла заява від власниці цієї ділянки про подію.

Козин.

Як розповіли джерела в правоохоронних органах, військовий вертоліт випустив теплові пастки, в результаті чого і сталося загоряння. На місце виїжджали співробітники поліції і Служби безпеки України.

Від садового товариства "Берегиня" до маєтку Петра Порошенка всього 2 кілометри.

У свою чергу начальник Обухівського РВ ГУМВС України Василь Янута повідомив, що поліція відкрила провадження за ст. 194 Кримінального кодексу України - умисне знищення або пошкодження чужого майна.

Засоби захисту літаків і вертольотів від ракет з тепловим наведенням спрацьовують на високу температуру працюючих двигунів. Випущена пастка горить з великою температурою, збиваючи ракету з курсу.

У бойових вертольотах теплові пастки вистрілюються по команді екіпажу, наприклад, при проходженні небезпечних районів. Також можливий їх автоматичний запуск, при загрозі ракетної атаки. Що саме сталося в Козині - покаже слідство.

Так відбувається відстріл теплових пасток Мі-24:

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...