Що відповість гарант? Міжфракційне об'єднання «Єврооптимісти» закликає президента винести кандидатуру Генпрокурора на загальне обговорення

«Єврооптимісти» залишили за собою право не голосувати за кандидатуру генпрокурора, якщо президент не врахує думку суспільства.

"Єврооптимісти". Фото: dyvys.info.

Міжфракційне об'єднання «Єврооптимісти» у Верховній Раді запропонувало президенту України Петру Порошенку винести на публічне обговорення майбутніх кандидатів на посаду Генерального прокурора. Про це вони повідомили у соцмережі, передають Патріоти України.

«МФО «Єврооптимісти» закликає Президента Петра Порошенка винести на публічне обговорення декілька претендентів на посаду генерального прокурора з метою пошуку оптимального кандидата та проведення консультацій з громадськістю», – йдеться в повідомленні.

Група депутатів вважає, що в останні роки в українців вкрай низька довіра до прокуратури. Для пошуку оптимального кандидата на посаду генпрокурора «Єврооптимісти» запропонували Порошенку винести декілька кандидатур для обговорення громадськістю. Депутати вважають, що таким чином буде розділена відповідальність за прийняття такого важливого рішення.

На думку депутатів, дослідження минулого потенційних кандидатів допоможе уникнути призначення людини, яка мала корупційну складову або вела себе неналежним чином. Тому ці дії мають підвищити рівень довіри суспільств до органів прокуратури. Також, «Єврооптимісти» залишили за собою право не голосувати за кандидатуру генпрокурора, якщо президент не врахує думку суспільства.

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...

Оце так: У США визнали, що новітні ракети, які отримала Україна, не виправдали себе

субота, 27 квітень 2024, 10:52

У Сполучених Штатах Америки визнали, що новітні ракети, які вони передали Україні, не виправдали себе в умовах нашої війни. Ймовірно, йдеться про малогабаритні високоточні боєприпаси GLSDB, передають Патріоти України. . Про це під час безпекового фору...