Що замислив Путін з Курилами і до чого тут Крим: Екс-депутат Держдуми дав пояснення

Очільник Кремля Володимир Путін хоче, аби Японія допомогла йому послабити західні санкції. Заради цього він готовий пожертвувати двома з чотирьох підконтрольних Росії Курильських островів. Про це заявив російський опозиційний політик Ілля Пономарьов, повідомляють Патріоти України.

За його словами, Кремлю буде дуже непросто домогтися дружби з Токіо. Політик зазначив, що для Путіна думка простих росіян щодо передачі островів не має значення. Експерт вважає, що для цього є пропаганда Кремля на російському телебаченні. Там "пояснять людям, що йдеться про дві скелі, які не мають принципового значення і на яких ніхто не живе".

Ці два острови мають значення тільки потоками міграції риби. Ця скеля — як в України був спірний з Румунією острів Зміїний, який мав значення тільки для територіальних вод, щоб потім добувати там нафту і газ. Для Росії це те ж саме. Ніхто там не живе, військового значення немає, але земля зайвою не буває, – сказав екс-депутат Держдуми.

Він зазначає, що історично питання може бути вирішене компромісом. Так, з чотирьох островів два маленьких віддадуть Японії, а два великих залишаться за Росією.

"Питання в тому, що Путін хоче щось виторгувати за це, він хоче мати Японію союзником проти західних санкцій", – наголосив він.

Російський політик вважає, що Японія не визнає анексований Крим російським, щоб не загострювати власні територіальні суперечки з Китаєм. Однак експерт зазначає – "прорвати санкційну блокаду" японці можуть.

Думаю, що навколо цього ведеться торгівля. Але тут все накладається на суто японський національний характер, – зазначив він.

Одразу кілька факторів: Недзельський пояснив, що дозволить ЗСУ "переламати" ситуацію на фронті на свою користь

понеділок, 29 квітень 2024, 11:57

Полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Петро Недзельський вважає, що отримання від США зброї, авіації, артилерії та боєприпасів суттєво зміцнить Сили оборони. Також це може значно змінити ситуацію на фронті в нашу користь у найближчій перспективі. Не...

"Є низка напрацювань": Повітряні сили пояснили, як Україна буде захищати F-16 на аеродромах

понеділок, 29 квітень 2024, 11:52

Україна готує комплекс заходів для захисту винищувачів F-16, коли вони перебуватимуть на аеродромах. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону, передають Патріоти України. «Є низка нап...